Fuzer Open Dota 2 turnaus – IQUE:lle voitto!

Apr 13, 2021

Viime viikonloppuna 10.-11.4.2021 pelattiin Samuli “Fuzer” Romppaisen järjestämä ensimmäinen Fuzer Open Dota 2 turnaus. Turnaukseen osallistui 26 joukkuetta ja oli isoin suomalainen Dota turnaus seitsemään vuoteen.

IQUE:n turnaus lähti lauantaina loistavasti käyntiin ja kahdella ensimmäisellä kierroksella tiputettiin “Kivet suuhun” ja “Käppä” lower brackettiin. Winner bracketin semifinaaleissa maailmalla mainetta keränneen “Peksun” joukkue “Peken Multigaming” onnistui ottamaan turnauksen ensimmäisen ja ainoan mappivoiton IQUE:sta “Syuun” pelaamalla “Alchemistilla”. IQUE kuitenkin klaarasi ottelusarjan loput kaksi tiukkaa matsia ja eteni winner bracketin finaaliin.

Turnauksen toisena päivänä wb finaalissa vastassa oli “MEGABAUSSin” luotsaama joukkue TEAM SUOLAHANNU. Ottelusarjan molemmat pelit olivat haastavia, mutta IQUE voitti hyvällä tiimipelillä ja erityisesti ensimmäisessä ottelussa “Ilbertin” ja “Wazzan” loistavalla yheispelaamisella. Toisessa pelissä “MEGABAUSSin” ohjaama “Tiny” oli lähteä käsistä, mutta intensiivinen puolustustaistelu käänsi matsin ja vei IQUEn turnauksen finaaliin.

 

Finaalissa IQUE sai vastaansa legendaarisen “W0mbererssin”. Finaalin molemmissa peleissä suurimman haasteen loi suomen suosituimpiin dota striimaajiin kuuluva mid-linjaa pelaava “Nemphy”. Ensimmäisessä ottelussa vastuksen Alchemist+Oracle kombinaatio tuntui kuolemattomalta, mutta ottelun keskivaiheella otettu pitkittynyt Roshan teamfight oli lopullisen käänteentekevä pelaus ottelulle.

 

Viimeisessä ottelussa johto otettiin jo pelin alkuvaiheissa ja “W0mberers” murskattiin henkisesti jo 15min kohdalla “Memzin” loistavalla Grimstroke pelauksella. Ottelun loppu oli IQUEn ohjaksissa ja puolustusyrityksistä huolimatta “W0mberers” joutui heittämään pyyhkeen kehään 35min kohdalla.

 

IQUEn Dota joukkue ja koko organisaatio kiittää turnauksen järjestäjiä hyvästä turnauksesta ja loistavasta juonnosta!